Adria Living predstavila nov model xLine 900
21. september, 2012

Zakaj stran Mobilna Hiška

Letos sem (smo) se odločili, da bi si v Hrvaškem kampu postavili mobilno hiško, seveda lažje reči kot storiti, zato sem se odločil da spišem blog o vseh postopkih nakupa, ter nasplošno o samih mobilnih hiška.

Najprej se morate odločite v kateri kamp boste postavili svojo mobilno hiško. Odločiti je malo neprimerna beseda, saj prav veliko same izbire žal ni. Sam sem si ogledoval predvsem kampe, do katerih iz Gorenjske ne porabim več kot 3 ure vožnje, se pravi Kvarner in Istra. Drugi pogoje je bil peščena plaža, tako da se mi je že tako majna izbira samih kampov še močno zmanjšala. Na koncu sem se odločil za kamp Njivice na Krku. V izbiri sem imel tudi kamp Selce pri Crikvenici in Colone v Istri.

Sun Roller Hvar

Sun Roller Hvar

Adria Rimini

Adria Rimini

Sun Roller Dalmacija

Sun Roller Dalmacija

V mesecu avgustu sem najel mobilno hiško v Njivicah in si ogledal parcelo, kjer bo naslednje leto stala moja mobilna hiška. Sledila je rezervacija same parcele pri direktorju kampa, za katerega do tega trenutka najdem zgolj pozitvne besede, če odmislimo malo višje cene mobilnih hišk v primerjavi s cenikom proizvajalca. Prav tako ni mogoče pripeljati svoje mobilne hiške v sam kamp. Edina možnost je nakup hišice preko kampa, pri čemer imajo cene cca. 10% višje. Omogočajo postavitev Mobilne hiške Adria ali Sun Roller, kar je veliko boljše kot preteklo sezono ko so imeli na izbiro zgolj Shell Box mobilne hiške. V kolikor se to ne bi spremenilo se ne bi boločil za kamp Njivice saj je sama kvaliteta mobilnih hišk ShellBox močno vprašljiva. Hišica v kateri smo bivali v mesecu avgustu je bila ShellBox. Hišica je bila stara 1 leto in je že kazala zelo površno izdelavo. Tla so škripala, vrata se niso zapirala…, kar je za 1 leto staro mobilno hišico čisto nesprejemljivo.

Sedaj se moram odločiti ali vzamem Sun Roller ali Adrio. Sama konstrukcija je pri obeh mobilnih hiškah enaka, medtem ko je kvaliteta notranjih materialov v Adria mobilnih hiškah boljša. Seveda je temu primerna »boljša« tudi cena. Modeli Sun Roller se gibljejo med 17.000 in 20.000 EUR brez PDV (25%), medtem ko se cene Adria Premium mobilnih hišk biljejo med 20.000 in 23.000 EUR brez PDV-ja. Poleg je potrebno dodati še prevoz 1.200 EUR brez PDV in montažo 700 EUR brez PDV-ja.

Še ta vikend se bom odpravl na sejem Bonaca v Koper, ter se na lastne oči prepričam o razlikah med mobilnimi hiškami. Trenutno se ogrevam za model Roma ali Rimini, v kolikor pa bi se odločil za Sun Roller pa kolebam med Hvar in Dalmacijo.

Še malo o kampu

Če bi v kamp prišel pred dvema letoma bi se vrjetno že na recepciji obrnil, vendar se novo vodsto zelo prizadeva za ureditev kampa. Najbolj problematičen del je osrednji dela kampa, ker imajo pavšalist malo cigansko naselje. Razumem, da ni bilo nadzora nad gradnjo samih pavšalistov, vendar bi vsak pri sebi lahku ugotovil kaj je za sam kamp še okusno.

V letu 2013 bodo prenovili tudi večino osrednjega dela kampa, tako da se bo ta slika verjetno močno spremenila. Pvašal v kampu bo za leto 2013 znašal cca. 2300€ brez PDV-ja. Kamp naj bi bil odprt celo leto v kolikor bo le to mogoče.