Reševanje reklamacij s strani Adrije – Update 10.6.2013
10. junij, 2013
Hrvaška vstopila v EU
1. julij, 2013

Zakorakali bomo v mesec julij, jaz pa še vedno nimam dokončane terase.

Na hitro da ponovim:

1. prejem predračuna 28.3.2013

2. plačilo isti dan

3. rok za dobavo terase 30 dni (napisano na predračunu)

Če rečemo da so dobili plačilo po 4.4.2013 bo kmalu tri mesece od plačila. V upanju da bodo teraso dokončali sem čakal in čakal, vendar me počasi mineva potrpljenje. Poleg tega se dogajajo stvari, ki pri meni niso bile izvedljive, zato resno razmišljam da potegnem določene poteze. Recimo pri meni ni bilo na noben način možno naročiti antracit strehe, sedaj imajo vse hiške antracit streho! Pri meni pa kot pri ciganih rdečo – črna streha. Druga zadeva je hitrost gradnje. Prejšnji teden so v kamp pripeljali 24 svojih hišk in bodo vse hiške imele do konca tega tedna dokončane terase. Se pravi 14 dni 24 teras, pri nas pa se je delala terasa 3 dni. Naslednja stvar, ki konec koncev ni povezana direktno z menoj je vrstni red izdelave teras. Nekateri niso niti plačali terase in so jih imeli dokončano pred tistimi, ki so jo plačali pred 2 mesecema.

Ker še vedno nimam vrat, plačilo pa sem izvedel 3 mesece nazaj, medtem ko je rok za dobavo že davno potekel je zanimiva sledeča razlaga iz strani ministrstva za finance :

15. Što ukoliko trgovac uvjetuje kupnju ili pružanje usluge djelomičnim ili ukupnim jednokratnim ili obročnim predujmom? Može li se kupac odreći kamata na koje ima pravo do isporuke proizvoda?

Ako trgovac zahtijeva ili izričito uvjetuje kupnju proizvoda ili pružanje usluge djelomičnim ili ukupnim jednokratnim ili obročnim predujmom i isporuči proizvod ili obavi uslugu nakon primitka predujma, dužan je potrošaču prigodom isporuke proizvoda ili pružene usluge obračunati i isplatiti kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od dana primljenog predujma do dana isporuke proizvoda, ako je rok isporuke proizvoda ili usluge dulji od jednog mjeseca.
Navedeno se primjenjuje se i u slučaju kad trgovac ne može isporučiti ugovoreni proizvod ili obaviti uslugu.

Zakon o potrošačkom kreditiranju (Narodne novine broj 75/09) propisuje da dana 1. siječnja 2011. prestaju važiti odredbe Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 79/07, 125/07) kojima se uređuje potrošačko kreditiranje.

Ukoliko je u ugovoru istaknuto da se kupac odriče prava na kamate, takvao odredba ugovora je ništetna, no to ne utječe na valjanost ostalih ugovornih odredbi.

 

Ker do danes še vedno nisem prejel avansnega računa, lahko sklepam da tudi oni še vedno niso poravnali PDV-ja, kateri je zapadel v mesecu maju, glede na to da je bil račun izdan v marcu. Se pravi da bi se lahko obrnil tudi na ustrezno davčno izpostavo. Glede te točke se lahko tudi motim (lahko da so PDV plačali).

Prav tako nisem dobil nikakršnih navodil kako ravnati s teraso, jo zaščititi in vzdrževati, niti kakšnega tehničnega lista.

Dosti stvari se dela v skladu z zakonom kampa, tako da bom v kolikor do konca tedna ne dobim:

1. avansnega računa

2. dokončane terase

3. navodil za uporabo

vse skupaj predal ustreznim institucijam. Vse kar sem objavil tukaj sem poslal tudi g. Luku Majcnu iz kampa Njivic, vendar kot pričakovano brez odgovora.

Mogoče se vam zdi, da zaradi vrat pa resnično vse to ni potrebno, vendar zadeva se vleče od prejšnjega oktobra in sem resnično sit odnosa iz strani kampa, verjemite mi nisem edini s takimi mislimi.

Resnično upam da se ta teden zadeve uredijo in vse skupaj končamo v mirnem tonu.