Po parih mesecih bivanja v mobilni hiški

Žleb za teraso
31. julij, 2013
Malo matematike :)
27. avgust, 2013

Po parih mesecih bivanja v mobilni hiški

Sem se odločil malo strniti najbolj osnovne misli glede bivanja v mobilni hiški, izdelavi same mobilne hiške ter terasi.

Mobilno hiško sem prvič uporabil 15.4.2013 . Od takrat smo skupaj z ožjim sorodstvom nabrali  82 nočitev. Mislim da na podlagi tega lahko podam neko osnovno oceno .

Prvo kot prvo mobilna hiška brez terase bi bila navaden zabojnik, iz katerega preko lestve prilezeš na trda tla. Kar se tiče same kvalitete izdelave kaj veliko nimam pripomniti. Vse kar sem opazil je škripanje vrat (kar hitro reši malo masti) ter neprimernost omarice v kopalnici, saj se zaradi vode na nekaterih delih že malo napihuje. Ne trdim da je to zgolj krivda omarice, verjetno ima dosti pri tem tudi moj najmlajši dvoletnik ki zelo rad umiva roke :). Vsekakor pa bi na vodo lahko pomislili. Zanimivo je dejstvo da če bi imel malo večji umivalnik, kot ga imajo vse druge mobilne hiške istega tipa, se to ne bi dogajalo. Zakaj imam drugačen umivalnik pa verjetno vedo samo v Adriji.

Štedilnik mi še vedno ne deluje, vendar se kaj dosti ne sekiram, saj imam namen vse skupaj zamenjati. Zanimive so tudi originalne varčne žarnice, ki presneto hitro nehajo delovati. Zamenjal sem že dve, medtem ko doma nisem v zadnjih dveh letih zamenjal še nobene.

Me je pa izredno razočarala zvočna ter toplotna izolativnost. Mi je redno žal da nisem vzel dodatek zimski paket, kjer bi imel vsaj malo več izolacije na strehi in na tleh, vendar zvočni izolaciji to kaj veliko ne bi pomagalo. Tako pač malo več prižigamo klimo. Mislim da bi pri tej točki lahko še marsikaj izboljšali.

Kar se tiče terase zaenkrat nimam nobenih pripomb. Kar je pri meni uporabljenega lesa je solidne kvalitete, vrata so malo v “vinkl”, vendar so to malenkosti, ki pač pridejo z lesom. Teraso sem lakiral, za kar mi ni niti mal žal, saj se jo neprimerno lažje čisti kot če bi jo zaščitil z oljem. Prav tako nimam problemov z luščenjem laka, ki naj bi ga po mnenju nekaterih imel.

Končna ocena bi bila 4/5. Mislim da je še nekaj prostora za izboljšave predvsem pri notranjim materialih in izolaciji, drugače pa nimam nekih velikih pripomb. Upam da tako tudi ostane 🙂