Kaj dobimo v mobilni hiški Adria Roma
30. september, 2012
Nov katalog Adria mobilnih hišk
2. oktober, 2012

Malo o mobilnih hiškah

Kaj je mobilna hiška?

Mobilna hiška je bivalna enota podobna prikolici. Osnovni namen je večje udobje kot v prikolici, saj vsebuje vse elementa, ki jih najdete v apartmaju (voda, sanitarije, tuš, elektrika).

Kam z mobilno hiško?

V Sloveniji lahko mobilno hiško postavite na lastno parcelo, kot tudi v kamp, medtem ko je na Hrvaškem postavitev na lastno parcelo mogoča le še do 30.6.2013, po tem datumu bo postavitev možna le v kampu. Iz lastnih parcel pa bo potrebno mobilne hiške odstraniti.

Kakšne mobilne hiške poznamo?

Izolacija cevi

Izolacija cevi

Na voljo je veliko proizvajalcev mobilnih hišk (Adria, Brugor, Sun Roller, ShelBox, Luxsor, Rem). Na voljo so letni in zimski modeli mobilnih hišk. Pri zimskem modelu je hiška v osnovi bolj izolirana, ima dodatno gretje cevi za vodo in dodatno izolacijo zunanje napeljave. Med proizvajalci je bistvena razlika v materialih, ki jih vgrajujejo v mobilne hiške. Glede na videno lahko rečem, da o najboljši kvaliteti lahko govorim pri Adriji in Luksor mobilnih hiškah, medtem ko so me najbolj razočarale mobilne hiške ShelBox. Brugor mobilne hiške še nisem videl, zato težko povem kaj konkretnega, bi bil pa vesel kakšnega mnenja uporabnika Brugor mobilne hiške.

Izolacija mobilne hiške

Izolacija mobilne hiške

Kje lahko vidim mobilne hiške?

Svetujem Vam da, predno se podate v oglede mobilnih hišk, preživite teden dni v kampu, kjer omogočajo najem mobilne hiške. Tako si boste lahko ustvarili mnenje o preživljanju dopusta v mobilni hiški. V veliki večini primerov lahko vidite mobilne hiške v proizvajalčevi tovarni ali pa na raznih sejmih. Pri nas v septembru na sejmu Bonaca in sejmu Kamping&Karavaning v Ljubljani.

Kam z mobilno hiško?

Hm, težko vprašanje. Trenutno v Kvarnerju lahko v Kamp Selce in kamp Njivice, V Dalmaciji je malo večja izbira. Svetujem da pohitite, saj se lahko zgodi da naslednje leto ne bo več proste parcele.

Kaj pa prevoz in montaža?

Prevoz in montažo ponujajo proizvajalci, kot tudi sami kampi. Prevozi se gibljejo od 1500-2000€, montaža pa od 500-900€.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja