Kaj je novega v kampu Njivice za lastnike mobilnih hišk

Voščilo 2014
20. december, 2013
Diplomsko delo na temo mobilnih hišk
15. februar, 2014

Kaj je novega v kampu Njivice za lastnike mobilnih hišk

Decembra smo dobili aneks k pogodbi o pavšalu in lahko rečem da me je cena pavšala kar prijetno presenetila saj se je zvišala le za kakšnih 50€. Žal pa je to tudi vse kar me je pozitivno presenetilo.

Imamo kar nekaj novosti. Potrudili so se da so zajeli vse kar so letos opazili in mislili da ni dobro. Zelo zanimivo je da so pri hortikulturi izključili zelo značilen sredozemski grm figo. Mogoče komu pomaga članek iz Wikpedije:

Fíga (tudi smókva; znanstveno ime Ficus carica) je srednje velik grm ali drevo. Kot divja raste v območju od Sredozemlja do Indije, kot kulturna rastlina pa tudi v drugih tropskih in subtropskih območjih.
Do 10 metrov visok grm ali drevo ima velike liste, ki so podobni listom vinske trte. Veje so debele. Lubje je gladko in svetlorjavo.

Tako bo kar nekaj lepih fig žal verjetno moralo zapustiti kamp, upajmo da se tukaj premislijo.

Kot drugo je voda na parceli. Kot je iz razpisa razvidno nekateri uporabljajo vodo za tuširanje, kar seveda razumem da je prepovedano in tudi nehigienično, vsekakor pa se mi zdi čisto neumno metati vse lastnike mobilnih hišk v isti koš. Jaz osebno, niti kdor je bil kadarkoli v moji hiški ni nikoli uporabljal vodo za tuširanje, prav tako mislim da enako lahko rečem za vse ki jih poznam v kampu, zato ne vidim razloga da zaradi enega (recimo v prvi vrsti pri morju), ki tuš uporablja vsi ostali izgubimo zunanje priključke. Če se to zgodi bo to edini kamp na hrvaškem, kjer mobilna hiška nima na parceli vode!

Kot tretje, in tudi zame osebno najbolj moteče oziroma hinavsko pa je, da so v pogodbo vključili člen : prepovedana uporaba hiške izven sezone. Ko sem hiško kupoval in sem se še dogovarjal je bilo moje drugo vprašanje: “Ali bom lahko hiško uporabljal izven sezone”. Obljubljeno je bilo da se bo hiško lahko uporabljalo preko celega leta, razen v primeru gradbenih del, ko bodo morali zapreti vodo ali pa odklopiti delu kampa elektriko. Se pravi ZAKAJ SE PONOVNO DELA V NASPROTJU Z USTNIMI DOGOVORI? Je resnično potrebno vsako dano besedo takoj ko dobiš denar pozabiti? Mislim da se bo take vrste odnos moral nekoč končati, vprašanje pa je če bom jaz to dočakal!

Za zaključek pa čisto tako: Poglejte si lepe slike iz kampa Njivice na FB profilu, kjer je razvidno da se kamp uporablja! Se pravi za določene izbrance ni ovir!