Urejanje parcele
20. april, 2013
Za nas in “Druge” v kampu Njivice
7. maj, 2013

Po parih nočitvah lahko že podam neko oceno kvalitete bivanja in izdelave za mobilno hiško Adria Roma.

Splošen občutek bivanja je dober, mobilna hiška je primerno izolirana, tako da tudi v nočeh kjer temperatura pade pod 10 stopinj ne opaziš (s prižganim radiatorjem v osrednjem delu) padca temperature. Tla hiške so tudi izolirana, zato v noge nimaš občutka mraza, kar za mobilno hiško ShelBox Tavarola, v kateri sem bil lanskega oktobra ne morem reči. Zunanje temperature so bile približno iste, vendar je bilo v ShelBox hiški neprimerno hladneje.

Jeklena pocinkana konstrukcija pri Adriji tudi odlično opravlja nalogo, saj ni opaziti kakšnega upogibanja, oziroma škripanja pri hoji, medtem ko je bilo pri ShelBoxsu to zelo moteče. ShelBox ima namreč vsak drug prečen nosilec lesen, medtem ko je pri Adriji konstrukcija v celoti kovinska.

Notranja oprema je pri obeh mobilni hiškah dokaj na nizkem nivoju, vendar je Adrija za odtenek boljša. Kopalniško opremo bi verjetno zamenjal za ShelBoxsovo, kavč, spalnice, jedilno mizo pa bi obdržal od Adrije. kuhinja je neka podobna žalost, saj o neki kvaliteti težko govorimo. Mislim da bi lahko rekel da je pod kvaliteto Dipota, kar me resnično žalosti in nisem pričakoval pri hiški za katero sem odštel 32k €.

Imel sem (imam) seveda tudi kar nekaj problemov. Pri vratih mi je odpadel pant, ki sva ga s Samom že popravila (če bi čakal na Adrijo bi mi verjetno prej odpadla vrata). Problem je bil, ker so vijaki prekratki in ne segajo v jekleni del konstrukcije. Po pregledu ostalih pantov je pri nekaterih že opaziti rahlo odstopanje od konstrukcije hiške. Mislim da bo najbolje vse pante popraviti z ustreznimi vijaki. Naslednja zadeva je kuhalnik, pri čemer mi elektronski vžig pri enem kuhališču ne deluje. V kopalnici pa imam nad tuš kadjo počen strop.

Glede bele tehnike ne bi izgubljal besed, saj je vgrajena najcenejša oprema kar je možno:

Kuhalnik Candy – 146€ http://www.mimovrste.com/artikel/3330002920/kuhalna-plosca-candy-clg64sp-x-plinska

Pečica Candy -156€ http://www.mimovrste.com/artikel/3340063019/vgradna-pecica-candy-fst-100-x

Hladilni Candy – žal ne najdem cene

Kuhinjsko korito – nekaj v tem stilu – 59€ http://www.mimovrste.com/artikel/3630080020/q=kuhinjsko%20korito/pomivalno-korito-franke-etn-614-satin-1010009432

Za klimo, ki ni inverter sem doplačal 700€. Za tako ceno dobiš zelo dobro inverter klimatsko napravo. Žaluzije dodatno doplačilo 180€, vedar so tako krhke, da se jih bojim dvigniti 🙂

Resnično me zanima proizvodnja cena take mobilne hišče, vendar osebno mislim da v življenju ne bom nobene zadeve toliko preplačal kot sem preplačal to hiško!

Je pa res, da imam končno hiško na morju, tako da na te stvari s časoma pozabiš. V primeru da bi se sam lahko odločil za proizvajalca pa bi sigurno pogledoval po tujih proizvajalcih.

Osebno mislim da bi Adrija z malo izboljšavami lahko hiške spravila na veliko višji nivo.

 V kolikor želi kakšen lastnik drugih mobilnih hišk prispevati kakšno recenzijo bi jo z veseljem objavil.